ZZP'er in de zorg

Steeds meer zorgverleners kiezen ervoor om zelfstandig aan de slag te gaan. Dit kan vele voordelen hebben, maar een goede voorbereiding is erg belangrijk. Wij helpen u graag op weg.
 
De zorgsector kende in 2017 één miljoen medewerkers. Daarvan zijn er zo’n 100.000 zzp’er. De afgelopen tien jaar is dat aandeel flink gestegen: van 4,5% naar 10,3%. Steeds meer zorgmedewerkers kiezen ervoor om zelfstandig te worden. Welke voordelen levert dit op? U bepaalt bijvoorbeeld uw eigen werktijden en bent niet gebonden aan de planning van een (thuis)zorgorganisatie. Daarnaast deelt u zelf uw rooster in en u kunt meer tijd besteden aan een cliënt. Zo verleent u de zorg op een manier die bij u past.

Om als zelfstandige in de zorg te starten moet u een aantal jaren werkervaring in de zorg hebben. Dat mag u ook tijdens uw opleiding hebben opgebouwd. Bijvoorbeeld door te werken als een helpende, een verzorgende of een verpleegkundige. U kunt zelf op zoek gaan naar opdrachtgevers (particulier of zorginstelling) of u kunt gebruikmaken van een bemiddelingsbureau (zzpmarkt.eu). Het voordeel hiervan is dat u dan geen tijd kwijt bent aan marketing en acquisitie. 

Wij proberen zoveel mogelijk werk uit handen te nemen, het enige wat u nog hoeft te doen:

  • Maandelijks uw bonnen en facturen door te sturen per mail
  • Bankverwerking doen wij via een bankkoppeling of het inlezen van MT940 bestand (maandelijks).
  • Na verwerking van uw administratie ontvangt u van ons het (verwerkte) financieel overzicht met de laatste stand van zaken.
  • Wanneer u een brief ontvangt van de Belastingdienst ontvangen wij hiervan graag een foto.
  • Wij verzorgen uw aangifte omzetbelasting (indien van toepassing)
  • Wij verzorgen uw aangifte inkomstenbelasting.
  • Onbeperkte vragen en contacten via telefoon, Whatsapp berichten of mail.

Bovenstaande tegen een all-in tarief van € 45,00 per maand (excl. btw).  

De eenmalige kosten (€ 85,00 excl. btw) voor de inrichting en instructie is voor de ZZP'er in de zorg NIET van toepassing!

Wilt u gebruik maken van onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op via het contact formulier of bel 085 - 00 263 16. We zetten voor u op een rij wat u allemaal nodig heeft om aan de slag te kunnen als zzp’er in de zorg.